Tercera barraca

La planta quadrada

A l’any 2012, es va restaurar una barraca petita i amagada al bosc, amb planta quadrada, la seva forma interna coincideix amb l’externa. El fet de tenir el punt de partida de la coberta formant un angle recte se soluciona amb la col·locació de petxines; són pedres més grosses que actuen a les cantonades com a pilars o nervis per sostenir els laterals.

Es va tenir de refer tota amb les pedres que estaven caigudes i tornar a fer l’estrcutura partint del dibuix de la planta. El portal i el llinda és semblant a la barraca recuperada a l’any anterior.

El més interessant d’aquesta petita barraca és l’aprofitament de les pedres i el desnivell existent . Aquesta característica facilita la seva construcció i reafirma que per fer quests habitacles s’utilitzen materials que es tenen més a l’abast.

Aquesta eficiencia tant amb l’ùs de materials existents com de la seva orientació la fan ser una construcció molt sostenible i de gran valor infromatiu a l’hora de respondre questions constructives actuals.

 

No Comments

Post A Comment